Webbhotell co location

Ett webbhotell co location innebär ett datacenter där kunder (i regel företag och organisationer) har sina nätverk, servrar och annan utrustning. Företag och organisationer väljer att ha sin datautrustning på ett webbhotell co location både för att det är enklare att samla allt på ett ställe utanför kontorets väggar, men också för att det är billigare än om det skulle ta upp en massa kontorsutrymme. Det finns väldigt många företag som erbjuder webbhotell co location. Några av dessa är Serverhallen, PatrikWeb, Databasen, F S Data, Wasadata, E-Proof Solutions, Proinet och City Network.

Innan du bestämmer dig för vilket webbhotell co location du ska anlita så finns det flera saker du bör undersöka. Först och främst ska du höra efter om webhotellet co location och deras säkerhetstänkande. Vidare vill du veta vad webbhotellet co location använder sig av för hårdvara. En ytterligare fråga du kan ställa är vilka som utför support på denna hårdvara.

De flesta webbhotell co location har mycket väl utbyggda hemsidor där man kan hitta mycket värdefull information. Skulle du ha någon fråga till ditt webbhotell co location ska du dock inte tveka att höra av dig direkt till företaget. Ett sätt att avgöra om företaget som erbjuder webbhotell co location är seriöst är att undersöka hur länge det funnits på marknaden. Chansen att du har att göra med ett seriöst företag som erbjuder webbhotell co location ökar naturligtvis om de har funnits i branschen några år. Innan du skriver på något avtal med ett företag som erbjuder webbhotell co location så ska du verkligen se till att lusläsa avtalet. Detta för att inga tråkigheter ska uppstå i ett senare skede.

I regel finns olika co location-paket i flera prisgrupper. Hör efter om storlek på den fysiska servern, trafikkapacitet, trafikmängd, e-post, brandväggsfiltrering och avtalstid. Vanligt är att avtalstiden ligger på ett år. Vidare ska du höra efter om möjligheten att uppgradera, respektive nedgradera, co location-paketet.