Gratis webbhotell

Det finns flera webbhotell som är gratis. Att ansöka om ett gratis webbhotell är tämligen enkelt. Du kan dock inte förvänta dig samma service från ett webbhotell som är gratis, jämfört med ett som kostar pengar. Du bör tänka igenom vad du tänkt att använda din hemsida till innan du väljer ett webbhotell som är gratis eller som kostar pengar. Free Web Town är ett gratis webbhotell där du får 1 GB i diskutrymme. Webbhotellet har stöd för FrontPage. Ett annat gratis webbhotell är 57Host. Webbhotellet är reklamfritt och erbjuder 20 till 500 megabyte serverutrymme. Du kan också skaffa dig ett gratis webbhotell via Freewebs. Här erbjuds du 40 MB utrymme och 500 MB trafik per månad. Uppladdningen av filer sker via webbläsaren.

På webbhotellet Lycos får du 20 MB gratis. Dessutom får du massor av skript och verktyg. Du kan också välja att skaffa ett gratis webbhotell via HostingIsFree. Här erbjuds du 50 MB, 5 GB trafik. HostingIsFree har stöd för FrontPage, php och CGI. Kom ihåg att man inte får använda e-postadresser från fria tjänster då man beställer. AtSpace erbjuder gratis webbhotell med 50 MB utrymme med stöd för FrontPage.

Innan du väljer att lägga upp en webbsida på ett gratis webbhotell ska du jämföra olika aktörer på marknaden. Har du tänkt att bedriva någon form av näringsverksamhet via din hemsida kan ett gott råd vara att lägga upp materialet på ett webbhotell som kostar pengar. I regel får du lägga upp ditt material gratis på webbhotellet mot att reklam visas på sidan. Hastigheten vid nedladdning av dina webbsidor är i regel lägre än de webbhotell som kostar pengar. Ibland kan också vissa gratistjänster bara försvinna. Därefter har du ingen användning av ditt utrymme och adress. Om du däremot har ett eget domännamn så finns detta kvar även om ditt webbhotell skulle gå i konkurs. Ett gratis webbhotell är således ingen långsiktig lösning, men det kan vara ett snabbt och enkelt sätt för dig att komma igång.

När du har en sida på ett webbhotell som är gratis kan du i vissa fall inte överföra webbsidor med FTP-program. Istället kan du vara tvungen att använda dig av ett webbaserat gränssnitt för att ladda upp filer till webbhotellet