Domän registrering

Att göra en domän registrering är det första steget till att få en bra hemsida. En domän registrering innebär ett sätt för dig eller ditt företag att skapa en identitet på Internet. Det finns ingen begränsning hur många domän registreringar man får göra. Företag gör ofta flera domän registreringar för att kunder lättare ska hitta företagets hemsida. Man kan förvisso gör en domän registrering gratis. Men då får man allt som oftast ett mycket långt domännamn. Detta leder till att det blir svårare för Internetanvändarna att komma ihåg adressen till din hemsida.

Det går snabbt och enkelt att göra en domän registrering. En domän registrering går till på så vis att du först kollar så att domännamnet inte är upptaget. Det finns flera svajet på Internet där man kan kolla om det domännamn man tänk sig är upptaget. När du gjort en domän registrering så läggs ditt domännamn i en katalog, där alla världens samlade domännamn återfinns.

Det finns flera företag att välja mellan när man ska göra en domän registrering. Ta inte första bästa. Läs istället på vilka villkor som gäller på företagens respektive hemsidor. Det är möjligt att göra domän registreringar hos företag som bland annat Registrera Domän, One, Webway, Crystone, MissDomain, NameISP, Active24, Domainnamn och WinStart. Man gör vanligtvis en domän registrering för ett år. Sedan måste man förnya sin domän registrering. Gör man inte det, kan vem som helst ta över domännamnet. Sedo är en mycket stor marknadsplats för domännamn. På sajten kan du köpa men också sälja domännamn.

Innan du gör en domän registrering ska du förhöra dig om det aktuella företagets säkerhetstänkande. Hör efter vilken nivå av kryptering som erbjuds. En domän ska också vara enkel att administrera. När du har gjort en domän registrering kommer du säkerligen att någon gång behöva att tala med företagets kundtjänst. Viktigt är att kundtjänst har generösa öppettider och därmed snabbt kan hjälpa dig om något problem har uppstått.