Dedikerad server

Med dedikerad server menas att man hyr en server, där hårdvaran är speciellt utformad efter dina önskemål. En dedikerad server kan vara något för dig som vill ha mer säkerhet, större bandbredd och mer diskutrymme. Ofta kan företag man hyr den dedikerade servern av hjälpa mig, mot en extra kostnad, att ombesörja support på servern. Att skaffa sig en dedikerad server är ofta en bra ekonomisk investering. Den fysiska dedikerade servern återfinns i regel på ett stort datacenter.

Tillgänglighet, pris och kundens kunskaper är avgörande faktorer, när det kommer till valet av operativsystem på en dedikerad server. Olika version av operativsystemet Linux erbjuds vanligtvis kostnadsfritt till kunden. Men Microsoft kräver dock att man betalar licensavgifter. Och det ökar naturligtvis den månatliga kostnaden för att ha en dedikerad server.

Kommersiella operativsystem inkluderar Microsoft Windows Server, genom att specialprogram som kallas för Microsoft SPLA. Red Hat Enterprise är en kommersiell version av Linux som erbjuds till den fast månatlig kostnad. Den månatliga avgiften för operativsystemet, på den dedikerad servern, ger kunden uppdatering, med Red Hat Network, via applikation som heter up2date. Exempel på operativsystem som man kan få gratis är CentOS, Fedora Core, Debian och många andra Linuxdistributioner eller BSD system, såsom FreeBSD, NetBSD och OpenBSD.

Att ta hand om en server kan innebära att man uppdaterar operativsystemet och applikationer. Vidare kan det innebära anti-virus uppdateringar, korrigeringar av brandväggsinställningar, administration av databasen men också installation av mjukvara. Men antalet tjänster skiljer mellan olika aktörer på marknaden.

Innan du väljer att anlita ett företag som erbjuder en dedikerad server bör du jämföra utbudet mellan flera företag. Kom dock ihåg att billigast inte alltid är bäst. Några av de företag som erbjuder dedikerade servrar är Crystone, F S Data, City Network, Ports och SBBS. De flesta företag som erbjuder dedikerade servrar har väl utbyggda hemsidor. Här kan du hitta allt den information du kan tänkas behöva. Skulle du ha någon fråga om den dedikerade servern och servicen av den, så ska du inte tveka att höra av dig till det aktuella företaget.